Bug 122373

Summary: [em] unable to receive on em 82542 w/o promisc
Product: Base System Reporter: Mark Atkinson <m.atkinson>
Component: kernAssignee: jfv
Status: Closed Overcome By Events    
Severity: Affects Only Me CC: sbruno
Priority: Normal Keywords: IntelNetworking
Version: 8.0-CURRENT   
Hardware: Any   
OS: Any   

Description Mark Atkinson 2008-04-02 16:30:01 UTC
	82542 devices will not recieve any traffic without promisc enabled on the interface.

Fix: 

From: "Jack Vogel" <jfvogel@gmail.com>
Newsgroups: gmane.os.freebsd.current
Date: Tue, 11 Mar 2008 14:52:44 -0800
Archived-At: http://permalink.gmane.org/gmane.os.freebsd.current/102843

			I have found the problem, it is a shared code bug, I am just waiting
			now to let the shared code engineer make a formal code change and
			then I will integrate it into HEAD.

			If you or anyone else is in urgent need email me and I can tell you
			have to fix it temporarily.

			Jack
How-To-Repeat: $ ping -c 1 172.16.17.1
PING 172.16.17.1 (172.16.17.1): 56 data bytes

--- 172.16.17.1 ping statistics ---
1 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss
$ ifconfig internal promisc
$ ping -c 1 172.16.17.1
PING 172.16.17.1 (172.16.17.1): 56 data bytes
64 bytes from 172.16.17.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=0.237 ms

--- 172.16.17.1 ping statistics ---
1 packets transmitted, 1 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 0.237/0.237/0.237/0.000 ms
Comment 1 Remko Lodder freebsd_committer 2008-04-02 18:37:27 UTC
Responsible Changed
From-To: freebsd-bugs->jfv

reassign to jack
Comment 2 Sean Bruno freebsd_committer 2015-06-30 16:15:26 UTC
Numerous shared code updates have been committed since this issue was opened.  If this is still an issue with 10.2r beta or stable/10, please reopen this ticket.