Bug 194639

Summary: vt(4) does not properly clear the screen after switching from the splash screen in QEMU
Product: Base System Reporter: Ed Maste <emaste>
Component: kernAssignee: Marcel Moolenaar <marcel>
Status: Closed FIXED    
Severity: Affects Only Me CC: dumbbell, marcel
Priority: --- Keywords: vt
Version: CURRENT   
Hardware: Any   
OS: Any   
See Also: https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=191564
Attachments:
Description Flags
QEMU screen grab after exiting splash mode none

Description Ed Maste freebsd_committer 2014-10-27 19:05:13 UTC
Created attachment 148712 [details]
QEMU screen grab after exiting splash mode

vt(4) has nascent splash screen support - a compiled-in 2-colour bitmap of the FreeBSD logo. It is currently activated in boot -m ("mute") mode.

Some garbage is left on the screen when switching out of splash mode, as in the attachment.
Comment 1 Jean-Sébastien Pédron freebsd_committer 2014-11-02 11:06:00 UTC
I can't reproduce this issue with plain hardware. Is this specific to QEMU?
Comment 2 Ed Maste freebsd_committer 2014-11-03 21:27:35 UTC
> I can't reproduce this issue with plain hardware. Is this specific to QEMU?

Confirmed, it does not happen on my laptop w/ vt_vga.
Comment 3 Ed Maste freebsd_committer 2015-08-10 21:53:49 UTC
I cannot reproduce this with the candidate fix in PR191564.
Comment 4 Marcel Moolenaar freebsd_committer 2015-08-12 16:03:33 UTC
This is believed to be fixed for everybody in FreeBSD -current as of today (revision 286667). Please test at your earliest convenience.