Bug 243218

Summary: graphics/openshadinglanguage: Fails to build on 13.0-CURRENT: llvm_ops.s:124:44: error: expected ')' at end of argument list
Product: Ports & Packages Reporter: Lorenzo Salvadore <salvadore>
Component: Individual Port(s)Assignee: Dmitry Marakasov <amdmi3>
Status: Closed Feedback Timeout    
Severity: Affects Some People CC: FreeBSD, rhurlin
Priority: --- Keywords: needs-qa
Version: LatestFlags: koobs: merge-quarterly?
Hardware: Any   
OS: Any   
Attachments:
Description Flags
openshadinglanguage build error none

Description Lorenzo Salvadore freebsd_committer 2020-01-09 12:56:58 UTC
Created attachment 210566 [details]
openshadinglanguage build error

I attach the log of the failure.
Comment 1 Shane 2020-01-11 07:05:25 UTC
From the build log I see you are building within /usr/obj/usr/ports. I expect you are seeing a conflict between base and newly built system binaries. 

Is this x86? cross compiling?
New system svn revision? Base sys rev?

Do you normally test build ports this way?
Does it work if you build in the base system /usr/ports?
Comment 2 Lorenzo Salvadore freebsd_committer 2020-01-12 09:30:38 UTC
> Is this x86? cross compiling?
It is amd64, not cross compiling.

> New system svn revision? Base sys rev?
Ports tree revision is 522170 (head).
Src revision is 356358.

> Do you normally test build ports this way?
Yes, I normally build ports this way: I have 430 ports installed that way on my system right now.

> Does it work if you build in the base system /usr/ports?
The build fails if I build in the base system /usr/ports, i.e. if I set WRKDIRPREFIX=
I also tried to build with __MAKE_CONF=/dev/null and the build still fails with the same error.

Thanks for working on it.
Comment 3 Rainer Hurling freebsd_committer 2021-02-21 15:57:33 UTC
Hi Lorenzo,

Did you try again with recent port v1.11.7.3 (with llvm90)? Does it work for you now?
Comment 4 Dmitry Marakasov freebsd_committer 2021-03-16 15:05:29 UTC
The port builds fine, assumed fixed.