Bug 250237

Summary: devel/kiwix-lib: Unable to build on 12.2-RC1
Product: Ports & Packages Reporter: Teran McKinney <sega01>
Component: Individual Port(s)Assignee: freebsd-ports-bugs (Nobody) <ports-bugs>
Status: Closed FIXED    
Severity: Affects Only Me CC: me, swills
Priority: --- Flags: bugzilla: maintainer-feedback? (me)
Version: Latest   
Hardware: Any   
OS: Any   

Description Teran McKinney 2020-10-09 22:14:56 UTC
Using the 2020Q4 quarterly Ports branch. AMD64, FreeBSD 12.2-RC1.

make in /usr/ports/devel/kiwix-lib:

FAILED: test/server.p/server.cpp.o
c++ -Itest/server.p -I/usr/local/include -I/usr/local/libdata/pkgconfig/../../include -I/usr/ports/devel/kiwix-lib/work/Mustache-a7eebc9 -Xclang -fcolor-diagnostics -pipe -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -Wall -Winvalid-pch -Wnon-virtual-dtor -Werror -std=c++11 -O3 -O2 -fstack-protector-strong -fno-strict-aliasing -DGTEST_HAS_PTHREAD=1 -pthread -MD -MQ test/server.p/server.cpp.o -MF test/server.p/server.cpp.o.d -o test/server.p/server.cpp.o -c ../test/server.cpp
../test/server.cpp:80:20: error: loop variable 'zimpath' of type 'const std::__1::basic_string<char>' creates a copy from type 'const std::__1::basic_string<char>' [-Werror,-Wrange-loop-construct]
  for ( const auto zimpath : zimpaths ) {
                   ^
../test/server.cpp:80:9: note: use reference type 'const std::__1::basic_string<char> &' to prevent copying
  for ( const auto zimpath : zimpaths ) {
        ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                   &
1 error generated.
[41/51] /usr/local/bin/meson --internal symbolextractor /usr/ports/devel/kiwix-lib/work/kiwix-lib-9.3.1/_build src/libkiwix.so.9.3.1 src/libkiwix.so.9.3.1 src/libkiwix.so.9.3.1.p/libkiwix.so.9.3.1.symbols
WARNING: Symbol extracting has not been implemented for this platform. Relinking will always happen on source changes.
ninja: build stopped: subcommand failed.
===> Compilation failed unexpectedly.
Try to set MAKE_JOBS_UNSAFE=yes and rebuild before reporting the failure to
the maintainer.
*** Error code 1

Stop.
make: stopped in /usr/ports/devel/kiwix-lib

What should I try?

Thank you!
Comment 1 Teran McKinney 2020-10-11 02:21:45 UTC
Update commit was here: https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=248056
Comment 2 Teran McKinney 2020-10-17 03:31:39 UTC
This was working on a different system with RC2, so definitely my issue.

Sorry about opening this.