Bug 132374 - x11-wm/wmii broken due to devel/libixp update from 0.4 to 0.5
Summary: x11-wm/wmii broken due to devel/libixp update from 0.4 to 0.5
Status: Closed FIXED
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: Any Any
: Normal Affects Only Me
Assignee: Alexey Dokuchaev
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-03-06 21:30 UTC by Daniel Roethlisberger
Modified: 2009-03-07 21:10 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Daniel Roethlisberger 2009-03-06 21:30:03 UTC
The recent update of libixp from 0.4 to 0.5 completely broke wmii.
The wmii built against libixp 0.4 dumps core when run with libixp 0.5
installed (maybe the shlib version should have been bumped when
updating the port?)

In any case, wmii as currently in our ports tree does not build now:

CC cmd/wmii/fs.o
cc -c -o fs.o -O2 -fno-strict-aliasing -pipe -march=pentium-m -march=pentium-m -std=c99 -pipe -Wall -Wno-parentheses -Wno-missing-braces -Wno-switch -Wno-comment -Wno-sign-compare -Wno-uninitialized -Wno-unused-parameter -Wimplicit -Wreturn-type -Wtrigraphs -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wpointer-arith -DIXPlint -I. -I../../include -I/usr/local/include -I/usr/include -I/usr/local/include -DVERSION="3.6" fs.c
cmd/wmii/fs.c:175: error: 'Fcall' has no member named 'offset'
cmd/wmii/fs.c:178: error: 'Fcall' has no member named 'offset'
cmd/wmii/fs.c:179: error: 'Fcall' has no member named 'count'
cmd/wmii/fs.c:180: error: 'Fcall' has no member named 'count'
cmd/wmii/fs.c:181: error: 'Fcall' has no member named 'data'
cmd/wmii/fs.c:182: error: 'Fcall' has no member named 'data'
cmd/wmii/fs.c:182: error: 'Fcall' has no member named 'offset'
cmd/wmii/fs.c:183: error: 'Fcall' has no member named 'count'
cmd/wmii/fs.c:191: error: 'Fcall' has no member named 'offset'
...

Fix: 

Back out the libixp update and revert back to libixp 0.4 until wmii can be
fixed to build with libixp 0.5.
How-To-Repeat: 1) install x11-wm/wmii with a ports tree from 2009-03-02
2) verify that wmii works
3) update ports tree to after 2009-03-03 and update libixp to 0.5
4) verify that wmii dumps core

1) on current ports tree: build x11-wm/wmii and see that it fails as outlined
Comment 1 Edwin Groothuis freebsd_committer 2009-03-06 21:30:21 UTC
Responsible Changed
From-To: freebsd-ports-bugs->danfe

Over to maintainer (via the GNATS Auto Assign Tool)
Comment 2 dfilter service freebsd_committer 2009-03-07 21:07:36 UTC
tabthorpe    2009-03-07 21:07:27 UTC

  FreeBSD ports repository

  Modified files:
    x11-wm/wmii          Makefile 
  Log:
  - Fix build after libixp update
  - Bump PORTREVISION
  
  PR:             ports/132374 (based on)
  Submitted by:   Sofian Brabez (patch)
  Approved by:    portmgr (pav)
  
  Revision  Changes    Path
  1.17      +3 -1      ports/x11-wm/wmii/Makefile
_______________________________________________
cvs-all@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/cvs-all
To unsubscribe, send any mail to "cvs-all-unsubscribe@freebsd.org"
Comment 3 Thomas Abthorpe freebsd_committer 2009-03-07 21:07:50 UTC
State Changed
From-To: open->closed

Committed. Thanks!