Bug 136447 - problem building audio/flac on amd64
Summary: problem building audio/flac on amd64
Status: Closed FIXED
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: Any Any
: Normal Affects Only Me
Assignee: Christian Weisgerber
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-07-08 02:50 UTC by Paul Dokas
Modified: 2009-07-09 12:30 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paul Dokas 2009-07-08 02:50:08 UTC
While attempting to update my system's ports, I found this:

% pwd
/usr/ports/audio/flac
% sudo make
.
.
.
config.status: creating test/metaflac-test-files/Makefile
config.status: creating test/pictures/Makefile
config.status: creating build/Makefile
config.status: creating obj/Makefile
config.status: creating obj/debug/Makefile
config.status: creating obj/debug/bin/Makefile
config.status: creating obj/debug/lib/Makefile
config.status: creating obj/release/Makefile
config.status: creating obj/release/bin/Makefile
config.status: creating obj/release/lib/Makefile
config.status: creating config.h
config.status: executing depfiles commands
===>  Building for flac-1.2.1_1
cd . && /bin/sh /misc/work/usr/ports/audio/flac/work/flac-1.2.1/missing --run autoheader
cd . && /bin/sh /misc/work/usr/ports/audio/flac/work/flac-1.2.1/missing --run autoconf
autoconf-2.62: no input file
*** Error code 1
autoheader-2.62: `configure.ac' or `configure.in' is required
*** Error code 1
2 errors
*** Error code 1

Fix: 

Unknown.  This one really has me stumped.  I'm usually able to figure out where things
became messed up, but all of my usual tricks have failed on this one.  It's reinstalled
libogg, autoconf and several other packages in case there were messed up.  Nothing seems
to fix this problem.
How-To-Repeat: 
Attempt to update audio/flac on an amd64 machine.

Using exactly the same procedure, I was able to update a nearly identical i386 machine
Comment 1 Edwin Groothuis freebsd_committer 2009-07-08 02:50:18 UTC
Responsible Changed
From-To: freebsd-ports-bugs->naddy

Over to maintainer (via the GNATS Auto Assign Tool)
Comment 2 dfilter service freebsd_committer 2009-07-09 12:18:07 UTC
naddy       2009-07-09 11:17:56 UTC

  FreeBSD ports repository

  Modified files:
    audio/flac           Makefile 
    audio/xmms-flac      Makefile 
  Log:
  Alas, the assumption that /nonexistent does not exist is not reliable.
  
  PR:     136447
  
  Revision  Changes    Path
  1.48      +4 -1      ports/audio/flac/Makefile
  1.22      +4 -1      ports/audio/xmms-flac/Makefile
_______________________________________________
cvs-all@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/cvs-all
To unsubscribe, send any mail to "cvs-all-unsubscribe@freebsd.org"
Comment 3 Christian Weisgerber freebsd_committer 2009-07-09 12:18:29 UTC
State Changed
From-To: open->closed

The submitter had an actual directory /nonexistent.  I've made the port 
less clever, so it won't depend on the absence of this directory.