Bug 154327 - [ath] AR5416 in station mode hangs when transmitting frames
Summary: [ath] AR5416 in station mode hangs when transmitting frames
Status: Open
Alias: None
Product: Base System
Classification: Unclassified
Component: wireless (show other bugs)
Version: Unspecified
Hardware: Any Any
: Normal Affects Only Me
Assignee: freebsd-wireless (Nobody)
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-01-27 06:50 UTC by Adrian Chadd
Modified: 2018-05-28 19:42 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Adrian Chadd freebsd_committer 2011-01-27 06:50:06 UTC
The AR5416 scans fine but fails to TX packets, resulting in a device timeout and/or BB hang.

Dmesg fragment:

Copyright (c) 1992-2011 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 9.0-CURRENT #31 r217691:217921M: Thu Jan 27 11:25:17 WST 2011
    adrian@pcbsd-3114:/data/freebsd/mips/head/obj/rspro_head/mips.mipseb/data/freebsd/mips/head/src/sys/RSPRO_STANDALONE mips
real memory  = 134217728 (131072K bytes)
avail memory = 124760064 (118MB)
nexus0: <MIPS32 root nexus>
clock0: <Generic MIPS32 ticker> on nexus0
Timecounter "MIPS32" frequency 360000000 Hz quality 800
Event timer "MIPS32" frequency 360000000 Hz quality 800
apb0 at irq 4 on nexus0
uart0: <16550 or compatible> on apb0
uart0: console (115200,n,8,1)
ehci0: <AR71XX Integrated USB 2.0 controller> at mem 0x1b000000-0x1bffffff irq 1 on nexus0
usbus0: set host controller mode
usbus0: EHCI version 1.0
usbus0: set host controller mode
usbus0: <AR71XX Integrated USB 2.0 controller> on ehci0
pcib0 at irq 0 on nexus0
pci0: <PCI bus> on pcib0
pci0: <old, non-VGA display device> at device 0.0 (no driver attached)
ath0: <Atheros 9280> irq 0 at device 17.0 on pci0
ath0: AR9280 mac 128.2 RF5133 phy 13.0
ath1: <Atheros 5416> irq 1 at device 18.0 on pci0
ath1: AR5416 mac 13.10 RF5133 phy 8.1

In monitor mode, the card receives frames fine. But when trying to associate, the card hangs.

TODO (for a reminder for me):

* try a different slot
* try without an AR9280 in the other slot
* try creating an adhoc AP and TX'ing unicast/broadcast packets w/ another laptop in monitor mode to see if it makes it out into the air

Also:

* try a HAL checkout from -before- my changes. I seem to recall test this a while ago and I found that it worked (well enough.)
* Try a HAL checkout from my GIT HAL, see if that works too.

How-To-Repeat: Configure it up in station mode; attach wpa_supplicant; attempt to associate to a 11bg AP.
Comment 1 Adrian Chadd freebsd_committer 2011-01-27 06:51:22 UTC
Responsible Changed
From-To: freebsd-bugs->adrian

my bug
Comment 2 Adrian Chadd freebsd_committer 2011-04-09 04:03:12 UTC
Responsible Changed
From-To: adrian->freebsd-wireless

bump to mailing list
Comment 3 Eitan Adler freebsd_committer freebsd_triage 2018-05-28 19:42:55 UTC
batch change:

For bugs that match the following
-  Status Is In progress 
AND
- Untouched since 2018-01-01.
AND
- Affects Base System OR Documentation

DO:

Reset to open status.


Note:
I did a quick pass but if you are getting this email it might be worthwhile to double check to see if this bug ought to be closed.