Bug 171302 - net/ekiga3 won't build with KDE4
net/ekiga3 won't build with KDE4
Status: Closed FIXED
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s)
Any Any
: Normal Affects Only Me
Assigned To: gnome
Depends on:
  Show dependency treegraph
Reported: 2012-09-04 02:20 UTC by Callum Gibson
Modified: 2012-12-29 06:00 UTC (History)
0 users

See Also:


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Callum Gibson 2012-09-04 02:20:08 UTC
Building of net/ekiga3 fails when built with KDE4 (admittedly experimental) because it can't find the libraries.

The port Makefile includes a special addition to configure for include, but not for libs. Adding this corrects the issue.


Add the line:
under the similar line which sets KDE_CFLAGS.
How-To-Repeat: Try to build net/ekiga3 and note breakage (can't find -lkdeui).
Comment 1 Edwin Groothuis freebsd_committer 2012-09-04 02:20:21 UTC
Responsible Changed
From-To: freebsd-ports-bugs->gnome

Over to maintainer (via the GNATS Auto Assign Tool)
Comment 2 mezz freebsd_committer 2012-12-29 05:50:41 UTC
State Changed
From-To: open->closed

Committed, thanks!
Comment 3 dfilter freebsd_committer 2012-12-29 05:50:41 UTC
Author: mezz
Date: Sat Dec 29 05:50:33 2012
New Revision: 309609
URL: http://svnweb.freebsd.org/changeset/ports/309609

  Fix the build with KDE4.
  PR:		ports/171302
  Submitted by:	Callum Gibson <callumgibson@optusnet.com.au>

  head/net/ekiga3/Makefile   (contents, props changed)

Modified: head/net/ekiga3/Makefile
--- head/net/ekiga3/Makefile	Sat Dec 29 05:45:32 2012	(r309608)
+++ head/net/ekiga3/Makefile	Sat Dec 29 05:50:33 2012	(r309609)
@@ -65,7 +65,8 @@ CONFIGURE_ARGS+=	--disable-kde
 .include <bsd.port.pre.mk>
 .if defined(WITH_KDE4)
+			KDE_LIBS="-L${KDE4_PREFIX}/lib"
 K4_INC=			${KDE4_PREFIX:C/\//\\\//g}
svn-ports-all@freebsd.org mailing list
To unsubscribe, send any mail to "svn-ports-all-unsubscribe@freebsd.org"