Bug 201102 - Realtek 892 recognized but no sound?
Summary: Realtek 892 recognized but no sound?
Status: New
Alias: None
Product: Base System
Classification: Unclassified
Component: misc (show other bugs)
Version: 10.1-STABLE
Hardware: amd64 Any
: --- Affects Only Me
Assignee: freebsd-bugs mailing list
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-06-25 07:40 UTC by athanasios.kostopoulos
Modified: 2015-06-25 07:40 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description athanasios.kostopoulos 2015-06-25 07:40:19 UTC
uname -a
Code:

FreeBSD marquis 10.1-RELEASE-p10 FreeBSD 10.1-RELEASE-p10 #0: Wed May 13 06:54:13 UTC 2015  root@amd64-builder.daemonology.net:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  amd64



cat /dev/sndstat
Code:

Installed devices:
pcm0: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm1: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm2: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm3: <Realtek ALC892 (Rear Analog 7.1/2.0)> (play/rec) default
pcm4: <Realtek ALC892 (Front Analog)> (play/rec)
pcm5: <Realtek ALC892 (Rear Digital)> (play)
pcm6: <Realtek ALC892 (Onboard Digital)> (play)



# dmesg | grep -i hdaa1
Code:

hdaa1: <Realtek ALC892 Audio Function Group> at nid 1 on hdacc1
pcm3: <Realtek ALC892 (Rear Analog 7.1/2.0)> at nid 20,22,21,23 and 24,26 on hdaa1
pcm4: <Realtek ALC892 (Front Analog)> at nid 27 and 25 on hdaa1
pcm5: <Realtek ALC892 (Rear Digital)> at nid 30 on hdaa1
pcm6: <Realtek ALC892 (Onboard Digital)> at nid 17 on hdaa1



yet no sound from Firefox, audacious, mpg123.