Bug 222062 - unknown file system -> mountroot when booting aarm64 from ZFS
Summary: unknown file system -> mountroot when booting aarm64 from ZFS
Status: New
Alias: None
Product: Base System
Classification: Unclassified
Component: arm (show other bugs)
Version: 11.1-STABLE
Hardware: arm64 Any
: --- Affects Some People
Assignee: freebsd-arm mailing list
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-09-05 06:42 UTC by Heinz N. Gies
Modified: 2017-11-17 15:35 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Heinz N. Gies 2017-09-05 06:42:00 UTC
Installing a zfs root on a ThunderX w/ auto-ZFS disk layout  the following error is printed on the first boot

Trying to mount root from zfs:zroot/ROOT/default []...
Mounting from zfs:zroot/ROOT/default failed with error 2: unknown file system.
Root mount waiting for: usbus1 usbus0
ugen0.2: <no manufacturer Gadget USB HUB> at usbus0
uhub2 on uhub0
uhub2: <no manufacturer Gadget USB HUB, class 9/0, rev 2.00/0.00, addr 1> on usbus0
ugen1.2: <Realtek USB3.0 Hub> at usbus1
uhub3 on uhub1
uhub3: <Realtek USB3.0 Hub, class 9/0, rev 2.00/1.27, addr 1> on usbus1
uhub3: 4 ports with 4 removable, self powered
Root mount waiting for: usbus1 usbus0
uhub2: 5 ports with 5 removable, self powered
ugen1.3: <Realtek USB3.0 Hub> at usbus1
uhub4 on uhub1
uhub4: <Interrupt In Interface> on usbus1
uhub4: 4 ports with 4 removable, self powered
ugen0.3: <Avocent KeyboardMouse Function> at usbus0
ukbd0 on uhub2
ukbd0: <Keyboard> on usbus0
kbd0 at ukbd0

then mountroot is opend.