Bug 229474 - mps driver cannot enumerate external SAS RAID enclosure
Summary: mps driver cannot enumerate external SAS RAID enclosure
Status: New
Alias: None
Product: Base System
Classification: Unclassified
Component: kern (show other bugs)
Version: 10.4-RELEASE
Hardware: amd64 Any
: --- Affects Only Me
Assignee: freebsd-bugs mailing list
URL:
Keywords: regression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-07-02 14:23 UTC by Lehel
Modified: 2018-07-04 01:46 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments
Relevant part of dmesg.boot for 10.3-RELEASE (3.30 KB, text/plain)
2018-07-02 14:23 UTC, Lehel
no flags Details
Relevant part of dmesg.boot for 11.2-RELEASE (4.15 KB, text/plain)
2018-07-02 14:25 UTC, Lehel
no flags Details
mpsutil output on 10.3-RELEASE (2.16 KB, text/plain)
2018-07-02 14:26 UTC, Lehel
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Lehel 2018-07-02 14:23:46 UTC
Created attachment 194834 [details]
Relevant part of dmesg.boot for 10.3-RELEASE

After upgrading from 10.3-RELEASE to 10.4-RELEASE external Infortrend RAID attached to LSI SAS9212 4i4e HBA disappeared from da devices. Same results for 11.1 and 11.2 kernels.
Comment 1 Lehel 2018-07-02 14:25:13 UTC
Created attachment 194835 [details]
Relevant part of dmesg.boot for 11.2-RELEASE
Comment 2 Lehel 2018-07-02 14:26:12 UTC
Created attachment 194836 [details]
mpsutil output on 10.3-RELEASE
Comment 3 Lehel 2018-07-02 14:36:57 UTC
Suggested in Bug 222533 thread solution - setting hw.mps.use_phy_num=0 in the loader.conf - does not help in my case. dev.mps.0.debug_level was set to 0x0223.