Bug 239876 - FreeBSD-12.0-RELEASE-amd64-bootonly.iso fails w/ mountroot() error 19 in UEFI
Summary: FreeBSD-12.0-RELEASE-amd64-bootonly.iso fails w/ mountroot() error 19 in UEFI
Status: New
Alias: None
Product: Base System
Classification: Unclassified
Component: misc (show other bugs)
Version: 12.0-RELEASE
Hardware: amd64 Any
: --- Affects Some People
Assignee: freebsd-bugs mailing list
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-08-15 13:58 UTC by Rick
Modified: 2019-10-03 02:57 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Attachments
screenshot of bootonly iso failure (439.10 KB, image/png)
2019-08-15 13:59 UTC, Rick
no flags Details
mini-memdisk boot failure snapshot (498.24 KB, image/png)
2019-08-15 14:28 UTC, Rick
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rick 2019-08-15 13:58:24 UTC
FreeBSD-12.0-RELEASE-amd64-bootonly.iso fails to boot in UEFI over http citing mountroot error 19. ISO is PXE booted from a network server. Hardware is HP DL360G9, dual E5-2640v4 2.6GHz, 128GB RAM

Reproduced by:

* Power on system
* Press F12 to boot to network, which sends ISO to host
* Allow Beastie countdown to expire

Expected results are that ISO continues to boot permitting manual OS installation.

This has been reported for numerous releases via bug #227808, bug #199197, bug #179312, bug #169919
Comment 1 Rick 2019-08-15 13:59:24 UTC
Created attachment 206575 [details]
screenshot of bootonly iso failure
Comment 2 Rick 2019-08-15 14:28:11 UTC
Created attachment 206576 [details]
mini-memdisk boot failure snapshot

This attachment illustrates a similar error with the mini-memstick img
Comment 3 George Michaelson 2019-10-03 02:57:42 UTC
Dell R710 has this problem.

Dell R730 has this problem.

reset BIOS boot, problem went away. Installed BIOS+UEFI to ensure disk has 200mb region for future fix.

Have a machine I can test on, if useful. I can reproduce this at will.