Bug 247095 - devel/autogen 5.18.16 does not build
Summary: devel/autogen 5.18.16 does not build
Status: New
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: Any Any
: --- Affects Only Me
Assignee: Sunpoet Po-Chuan Hsieh
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-06-08 21:01 UTC by george
Modified: 2020-06-10 20:18 UTC (History)
0 users

See Also:
bugzilla: maintainer-feedback? (sunpoet)


Attachments
Failed autogen build log (82.38 KB, text/plain)
2020-06-08 21:01 UTC, george
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description george 2020-06-08 21:01:58 UTC
Created attachment 215373 [details]
Failed autogen build log

Full build log attached; here is the tail end:

Making all in columns
gmake[3]: Entering directory '/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16/columns'
/bin/sh ../libtool  --tag=CC   --mode=link cc  -O2 -pipe  -fstack-protector-strong -fno-strict-aliasing  -fno-strict-aliasing -no-install -fstack-protector-strong  -o columns cols.o ../autoopts/libopts.la -L/usr/local/lib -lguile-2.2 -lgc-threaded  -Wl,-rpath -Wl,/usr/local/lib -lm -lm -ldl 
libtool: link: cc -O2 -pipe -fstack-protector-strong -fno-strict-aliasing -fno-strict-aliasing -fstack-protector-strong -o columns cols.o -Wl,-rpath -Wl,/usr/local/lib  ../autoopts/.libs/libopts.so -L/usr/local/lib -lguile-2.2 -lgc-threaded -lm -ldl -Wl,-rpath -Wl,/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16/autoopts/.libs -Wl,-rpath -Wl,/usr/local/lib
top_builddir=.. \
/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16/agen5/autogen -L../autoopts/tpl -L../autoopts/tpl -MFstamp-agtexi -Tagtexi-cmd.tpl -DLEVEL=section --timeout=`expr 5 '*' 3` ./opts.def
Automated Options Processing Error!
        /usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16/agen5/autogen called AutoOpts function with structure version 42:0:1.
        This exceeds the compiled library version:  41:1:16
(AutoOpts bug):  optionProcess() was called with invalid data.
gmake[3]: *** [Makefile:818: stamp-agtexi] Error 70
gmake[3]: Leaving directory '/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16/columns'
gmake[2]: *** [Makefile:547: all-recursive] Error 1
gmake[2]: Leaving directory '/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16'
gmake[1]: *** [Makefile:454: all] Error 2
gmake[1]: Leaving directory '/usr/ports/devel/autogen/work/autogen-5.18.16'
===> Compilation failed unexpectedly.
Try to set MAKE_JOBS_UNSAFE=yes and rebuild before reporting the failure to


I set MAKE_JOBS_UNSAFE=yes and saw the same error.  Ports tree at 538259.
Comment 1 george 2020-06-10 20:18:09 UTC
Workaround: Delete the existing installation before upgrading.