Bug 249349 - sysutils/upower -- package installation seems to miss upowerd
Summary: sysutils/upower -- package installation seems to miss upowerd
Status: New
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: i386 Any
: --- Affects Many People
Assignee: freebsd-desktop (Team)
URL:
Keywords:
: 249350 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-09-15 19:59 UTC by meine
Modified: 2020-09-16 19:14 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
tcberner: maintainer-feedback+


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description meine 2020-09-15 19:59:56 UTC
The installation of sysutils/upower somehow lacks installation to 'upowerd', which is also not on the system after installation

Using a script that triggers upower, the output is

(upower:8320): UPower-WARNING **: 19:46:24:256: Cannot connect to upowerd: Cannot connect: No such file or directory

FreeBSD 12.1-RELEASE-p8 GENERIC i386

Before upgrading from p7 to p8 all worked well.

TIA,

//meine
Comment 1 Mark Linimon freebsd_committer freebsd_triage 2020-09-15 22:29:23 UTC
*** Bug 249350 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Tobias C. Berner freebsd_committer 2020-09-16 04:07:04 UTC
Moin moin 

Do you have the file 
    /usr/local/libexec/upowerd 
on your system?



mfg Tobias
Comment 3 meine 2020-09-16 19:14:54 UTC
(In reply to Tobias C. Berner from comment #2)
moin^2!

/usr/local/libexec/upowerd indeed is on my system

164kB executable file

//meine