Bug 261244 - security/stunnel 5.61 transfer() loop executes not transferring any data
Summary: security/stunnel 5.61 transfer() loop executes not transferring any data
Status: Open
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: Any Any
: --- Affects Many People
Assignee: Ryan Steinmetz
URL:
Keywords: needs-qa, regression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2022-01-16 12:15 UTC by Dirk Meyer
Modified: 2022-01-17 23:49 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
bugzilla: maintainer-feedback? (zi)


Attachments
Suggested patch (1.48 KB, patch)
2022-01-17 23:47 UTC, Dirk Meyer
no flags Details | Diff

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dirk Meyer freebsd_committer 2022-01-16 12:15:53 UTC

    
Comment 1 Dirk Meyer freebsd_committer 2022-01-16 12:18:32 UTC
I run stunnel from inetd.
after upgrade from stunnel 5.60 to stunnel 5.61
I get this fatal error an every connection:
        transfer() loop executes not transferring any data

reverting to stunnel 5.60 fixes the problem.

Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: stunnel 5.61 on amd64-portbld-freebsd12.2 platform
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: Compiled/running with OpenSSL 1.1.1m  14 Dec 2021
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: Threading:PTHREAD Sockets:POLL,IPv6 TLS:ENGINE,OCSP,PSK,SNI
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: Reading configuration from file /usr/local/etc/stunnel/stunnel.conf
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: UTF-8 byte order mark not detected
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: Configuration successful
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[ui]: Switched to chroot directory: /
Jan 15 00:00:05 smtp stunnel[39828]: LOG5[0]: Service [stunnel] accepted connection from 2a0b:f840::12:52338
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: transfer() loop executes not transferring any data
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: please report the problem to Michal.Trojnara@stunnel.org
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: stunnel 5.61 on amd64-portbld-freebsd12.2 platform
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: Compiled/running with OpenSSL 1.1.1m  14 Dec 2021
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: Threading:PTHREAD Sockets:POLL,IPv6 TLS:ENGINE,OCSP,PSK,SNI
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: protocol=TLSv1.3, SSL_pending=0, SSL_has_pending=0
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: sock_open_rd=Y, sock_open_wr=Y
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: SSL_RECEIVED_SHUTDOWN=n, SSL_SENT_SHUTDOWN=n
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: sock_can_rd=n, sock_can_wr=n
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: ssl_can_rd=n, ssl_can_wr=n
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: read_wants_read=Y, read_wants_write=n
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: write_wants_read=n, write_wants_write=Y
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: shutdown_wants_read=n, shutdown_wants_write=n
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG3[0]: socket input buffer: 7 byte(s), TLS input buffer: 0 byte(s)
Jan 15 00:00:06 smtp stunnel[39828]: LOG5[0]: Connection reset: 0 byte(s) sent to TLS, 1 byte(s) sent to socket

Mail to Upstream was sent.
Comment 2 Dirk Meyer freebsd_committer 2022-01-17 23:45:21 UTC
Upstream has fixed the problem in "stunnel-5.62b1.tar.gz"

Upstream will issue a bugfix release today or tomorrow.
Comment 3 Dirk Meyer freebsd_committer 2022-01-17 23:47:56 UTC
Created attachment 231097 [details]
Suggested patch