Bug 206351 - www/firefox: menu and search broken
Summary: www/firefox: menu and search broken
Status: New
Alias: None
Product: Ports & Packages
Classification: Unclassified
Component: Individual Port(s) (show other bugs)
Version: Latest
Hardware: amd64 Any
: --- Affects Some People
Assignee: freebsd-gecko mailing list
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-01-18 00:52 UTC by dgilbert
Modified: 2018-01-09 14:58 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description dgilbert 2016-01-18 00:52:47 UTC
I've build Firefox 43.0.4 on my new-ish desktop box running 10.2.  Curiously, after getting various things installed, firefox has a rather showstopper problem...

The menu button doesn't work and the search box also does nothing.

Most interface elements are fine, but without the ability to access the configuration panel, it's very difficult to make any real use of the browser with plugins.

To be clear: pressing the menu button (three horizontal lines --- brings up the menu) does nothing but "indent" the button.  For the search box --- I don't know if it's related, but the search box allows you to configure it --- which search to use and whatnot, but hitting enter on the search or pressing the magnifying glass or clicking on the search engine choices does nothing.
Comment 1 Chris Hutchinson 2016-01-18 01:17:31 UTC
(In reply to dgilbert from comment #0)
> I've build Firefox 43.0.4 on my new-ish desktop box running 10.2. 
> Curiously, after getting various things installed, firefox has a rather
> showstopper problem...
> 
> The menu button doesn't work and the search box also does nothing.
> 
> Most interface elements are fine, but without the ability to access the
> configuration panel, it's very difficult to make any real use of the browser
> with plugins.
> 
> To be clear: pressing the menu button (three horizontal lines --- brings up
> the menu) does nothing but "indent" the button.  For the search box --- I
> don't know if it's related, but the search box allows you to configure it
> --- which search to use and whatnot, but hitting enter on the search or
> pressing the magnifying glass or clicking on the search engine choices does
> nothing.

Just a hunch; but might it have anything to do with the
current (old/previous) profile settings being used?
In other words; does it work as intended if you start
firefox with a new [previously unused] profile?

HTH

--Chris
Comment 2 dgilbert 2016-01-18 01:39:15 UTC
(In reply to Chris Hutchinson from comment #1)

Nix on that idea.  Already tried.  Removed ~/.mozilla entirely and retested.  It's not the first time I've wrangled firefox :).
Comment 3 Jan Beich freebsd_committer 2016-01-18 04:30:53 UTC
(In reply to dgilbert from comment #0)
> pressing the menu button (three horizontal lines --- brings up the menu) does nothing but "indent" the button

Can you check with composite manager disabled? If you're using desktop environment try disabling XRender and/or OpenGL compositing.

GTK2 vs. GTK3 may also be important. The latter still has theming issues.
Comment 4 dgilbert 2016-01-18 05:57:37 UTC
I can confirm that both GTK2 and GTK3 options produce the same results.

I'm running a kde4 desktop --- so do I just change to (say) fvwm2 ... or do I need to reconfigure the X server somehow to effect the other part of your test?
Comment 5 w.schwarzenfeld freebsd_triage 2018-01-09 14:58:07 UTC
We have firefox 57. Is this still a problem with the new version(s)?